Termoplastikler ve Ekstrüzyon ve Birleştirme İşlemleri Uygulamalı Eğitimi
Tarih : 16-17-18-19 Mayıs 2023
Saat : 09:30-16:30
Yer : Denizli Teknik Tekstil Merkezi (Denizli OSB. Mah, Ali Rıza Öztürk Cd. No:6, Honaz/Denizli)
İÇERİK:
Denizli’de Teknik Tekstile Dönüşüm projemiz, teknik tekstil üretiminde birçok sektör ve pazara yönelik kullanılan ana hammaddeler ve teknolojiler hakkında sınıf ve uygulamalı eğitim programları dahil olmak üzere tekstil KOBİ’lerine yönelik çeşitli eğitim fırsatları sunmaktadır.
6-17-18-19 Mayıs 2023 tarihlerinde, Denizli Teknik Tekstil Merkezinde 1 günlük sınıf eğitimi ve 3 günlük uygulamalı eğitim olarak gerçekleştireceğimiz ‘’İletken Özellikli Yaş Lif Çekimi Teknolojisi Eğitimi” konusu özelinde, aşağıdaki ana başlıklar üzerinden bilgiler sağlayacaktır:
- Teorik Eğitim İçeriği
- Tekstilde Kullanılan Lifler
- Tekstilde Lifler ile İlgili Tanımlamalar
- Polimerler, Özellikler ve Sınıflandırılmaları
- Lif Üretim Yöntemleri (Klasik ve Modern Yöntemler)
- Wet Spinning Prosesi
- Wet Spinning Prosesinde Lif Özelliklerini Etkileyen Parametreler
- Wet Spinning Prosesinde Akrilik Lif Üretimi
- Wet Spinning Prosesinde Selüloz Asetat Lif Üretimi
- Wet Spinning Prosesinde Sodyum Aljinat Lif Üretimi
- Wet Spinning Prosesinde Selüloz Esaslı Liflerin Üretimi
- Wet Spinning Prosesinde Recycle Lif Üretimi
- Uygulamalı Eğitim İçeriği
- Poliakrilonitril Lif Çekim Çözeltisinin (DOP) Hazırlanması
- Wet Spinning Prosesinde Poliakrilonitril Lifinin Üretimi
- Selüloz Asetat Lif Çekim Çözeltisinin (DOP) Hazırlanması
- Wet Spinning Prosesinde Selüloz Asetat Lifinin Üretimi
- Sodyum Aljinat Lif Çekim Çözeltisinin (DOP) Hazırlanması
- Wet Spinning Prosesinde Sodyum Aljinat Lifinin Üretimi
KİMLER KATILMALI?
Uygulamalı eğitime katılım, girişimciler, KOBİ temsilcileri ve çalışanları ile sınırlıdır. Bu alanda gelişmek ve deneyim kazanmakla ilgilenen tekstil endüstrisinin tedarik zincirindeki KOBİ’lerin temsilcileri ve çalışanları ile teknik tekstil girişimcilerine yöneliktir.
Eğitime katılımcı sayısı 20 kişi ile sınırlıdır. Bu sınırdan fazla katılım talebi olması halinde, her KOBİ’den 1 katılımcının eğitime katılmasına imkân tanınabilecektir.
EĞİTMEN HAKKINDA
- Doç. Dr. İsmail Tiyek:
Uludağ Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü Lisansı, Afyon Kocatepe Üniversitesi Yüksek Lisansı sonrası Ege Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Tekstil Mühendisliği Bölümünde Doktorasını tamamlamıştır. Tekstil Fiziği, Teknik Tekstiller, Tekstil Kalite Kontrolü, Tekstil Malzemeleri, Nanomalzemeler, Grafen sentezi, analizi ve uygulama alanları, Wet spinning ile lif üretimi, geri dönüşümlü liflerin üretimi, Polimer Teknolojisi, Kompozitler, Biyopolimerler ve uygulamaları, İplik Teknolojisi (Eğirme, Dokuma, Örme) ve Tekstil Makinelerinin aralarında olduğu bilimsel teknolojik faaliyet alanlarında birçok bilimsel yayını ve dahil olduğu araştırma geliştirme projeleri bulunmaktadır. Halen Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tekstil Mühendisliği bölümünde Öğretim Üyesi olarak görev yapmaktadır.
Dr. Behzat Yıldırım:
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinde Tekstil Mühendisliği Lisansı ve Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Anabilim Dalında Yüksek Lisansını ve son olarak Gaziantep Üniversitesi, Tekstil Mühendisliği Anabilim Dalı, Tekstil Teknolojisi Programında Doktorasına devam etmektedir. Elektrospinning ile nanolif üretimi ve uygulama alanları, Grafen sentezi, analizi ve uygulama alanları, Wet spinning ile lif üretimi, geri dönüşümlü liflerin üretimi, Polimerik nanokompozitler, Tekstilde elektromanyetik kalkanlama, İletken polimerler ve uygulama alanlarının da arasında olduğu çalışma alanları kapsamında bilimsel yayınları bulunmakta olup, 2015 yılından itibaren çeşitli araştırma geliştirme projelerine dahil olmuştur. Endüstriyel üretime yönelik nanolif iplik üretim makinesi imalatı konusunda çalışmalarına devam etmektedir. Gaziantep Üniversitesi bünyesinde AR-GE merkezlerine danışmanlık vermektedir.
YÖNTEM
Katılımcıların farklı uygulamalar için farklı malzeme örnekleri ile konuları aktif deneyimleme fırsatı bulacağı uygulamalı eğitim, Denizli Teknik Tekstil Merkezinde yer alan makineler ile gerçekleştirilecektir. Eğitim sonrasında katılımcılara katılım sertifikası verilecektir.
Ön kaydı onaylanan başvuru sahibi firma temsilcilerine, katılım teyidi e-posta ile atılacaktır.
Ön başvuru için en geç 15 Mayıs 2023, saat 12:00’ye kadar lütfen https://www.tekniktekstil.org.tr/egitim-kayit-formu/ bağlantısından formu doldurunuz.